Alla inlägg under januari 2009

Av Kristina - 16 januari 2009 10:25

Idag är Sandra ledig och vi kunde ta lite sovmorgon. Så blev det kanske inte riktigt! Vaknade av att Linns väckarklocka stå och piper, högt! Så hon försov sig och missade första bussen. Johanna kom iväg som hon skulle vilket hon och Linn inte gjorde igår. Då försov de sig båda två. Jag tycker att de är stora nog att sköta det här med att lägga sig i tid och sedan komma upp när de ska. Jag kanske är för sträng, jag kanske skulle gå upp och väcka dom?? Men jag behöver ju inte gå upp?! Vet inte hur jag ska göra, de vill ju vara stora också och de behöver ju lära sig. Hm, hur gör ni, har ni några förslag??

Idag händer det nog inte så mycket. Jag och Sandra ska åka och handla. Sen blir det väl en runda med Sallie och så finns det väl lite tvätt att ta hand om. Kanske dammsuga av lite. Ja, det vanliga blir det nog. 

Av Kristina - 15 januari 2009 22:42

Nu mina vänner är det dax att krypa ner i sängen. Jag håller på och läser Himmel över Everest av David Lagercrantz. Det är en verklighetsberättelse om en bestigning av Mout Everest. Den är ganska bra. Har läst en innan om samma sak. Tunn luft heter den och den var bra. Innan läste jag  Den som vässar vargars tänder av Carina Rydberg. Det var en knepig, äcklig och konstig bok, inte riktigt min smak. Jag passade på att köpa några pocket böcker på rean, så har du några bra boktips får du gärna dela med dig. Det är alltid bra att ha ett litet lager av olika så kan man välja någon beroeende på vilket humör man är på. God natt allihopa!

Av Kristina - 15 januari 2009 14:40

Nu har jag, Linn och Sallie varit ute på promenad i det vackra vädret. Sallie fick ha löplina, eftersom hennes näsa gärna spårar upp något. Idag fick hon inte korn på något, så hon höll sig till oss och rusade runt. Nu ligger hon och sover på fällen. Här är lite kort som Linn tog på rundan.

Av Kristina - 15 januari 2009 10:10

Idag skiner solen igen och det är lite kallt -2,5. det tycker jag är bra. Sallie blir inte så blöt och smutsig då när hon varit ute. Hon och jag ska gå en promenad om en stund. Jag ska bara hjälpa Sandra till bussen först. Det har varit ganska krångligt med Sandras schema men nu verkar rektorn ha fått ordning på det. När hon hade gått på media programet några veckor i höstas så märkte vi alla att det var för svårt och Sandra var ofta arg och ledsen för att det var för jobbigt. Först tog dom bort lite lektioner och det gick bra ett tag men sen kom proven och läxorna och då blev det jobbigt igen. Nu är vi igång med utredningen för särskola och under den tiden har Sandra fått ett nytt schema, vilket tog en tid. Det är inte lätt att bli motiverad när man inte ens vet vilka tider man ska vara i skolan eller vad man ska göra där!! Nu ska Sandra läsa multimedia och svenska. Hon ska även läsa engelska och matte med stöd undervisning. Gympan är ändrad till specialidrott och då har hon sin simning som hon går på, på fritiden. Det är inte lätt att ha idrott när man har en synskada och rörelsehinder, helst om man då ska hinna med de andra som kutar runt!! Så Sandra har fått lite kortare dagar utan en massa håltimmar och är ledig på fredagar. Hon verkar nöjd och det är ju det bästa.

Av Kristina - 14 januari 2009 22:30

Nu har vi tittat på reseledarna som är i Phuket. Det var ett trevligt program. Kul att se lite från Phuket, nu när vi har bestämt att vi ska åka dit. Sen tittade vi på Baggarna och Eriksson. Det var väl så där. Kul att se hur Bagge bor.

Nu är det sängdaxs. Natti natti!!

Av Kristina - 14 januari 2009 16:01

Nu har jag, Sandra och Linn fikat och det blev årets första semlor!! Mums va gott det var!! Vi är inte som alla andra, vi har skivad banan i våra semlor. Eftersom jag inte tål mandel så kom min mamma på detta med banan när jag var liten. Sen har vi alltid ätit det så. Tobbe gillar inte mandelmassa och inte tjejerna heller. Tjejerna är ju inte vana vid det men de har smakat när de varit hos andra. När de kom hem då sa de att banan var mycket godare. Det kan vara ett tips för er andra som inte heller gillar eller tål mandelmassa.

Ps. Vi sparade några till Johanna och Tobbe med!! Ds. ;P

Av Kristina - 14 januari 2009 14:11

Idag var första dagen som jag hade lite längre ledighet från alla barn på ganska lång tid och därför hade jag samlat på mig lite ärenden som var tvugna att uträttas. Först var jag på banken sedan Gekås där jag skulle lämna tillbaka lite grejor, och det var i sista stund, och till slut ICA eftersom kylskåpet var ganska tomt. Där skulle jag även skicka tillbaka lite grejor som jag beställt, det skulle jag gjort för flera dagar sedan.

Jag tog en liten runda på gekås ner till mattorna. Jag hittade faktiskt tre stycken. Det var kanon bra, för jag har letat ett tag. Jag var tex. ute på nätet men där skulle en matta kosta lika mycket som tre gjorde på gekås. Så jag är jätte nöjd. Det ska bli roligt att dammsuga och sedan lägga ut dom.

Jag och Sallie var ute på en promenad innan och det var så skönt ute. Det varken blåste eller regnade. Kunde nästan ana lite vår, eller?? Nja, det är nog lite för tidigt, fast det hade varit skön.

Jaha, nu ringde telefonen. Sandra har slutat och kommer hem två timmar tidigare än jag trodde. Då får jag köra och möta henne vid bussen.

Hörs sen.......

Av Kristina - 13 januari 2009 17:17

Idag var min första dag på mitt nya jobb. Jag ska städa en dag i veckan på en däck firma i stan, JJ´s Däck. Mycket trevlig chef, fast den anställde kan man ju diskutera!! Eftersom det inte var städat på några veckor så var det ganska skitigt där. Jag städar butiken, kontoret, omklädningsrum och två toaletter. Omklädningsrum och en toalett delas med ett annat företag, bilverkstad. Så ni kan ju tänka er hur smutsigt det var i handfat och dyl. Dessutom är det bara män som jobbar där. När jag tagit med golvmoppen ett litet svep så var det dax att byta vattnet igen!! Jag var där i 2½ timme och hann ändå inte med kontoret, men den trevlige chefen sa att det gjorde inget!! Tack, tar det nästa gång!

Ska kanske tillägga att firman är min mans och den trevliga chefen är så ledes min andra hälft.;) Den anställde, Anders, är faktiskt trevlig, men han sa en sådan där trevlig "manlig" komentar och just då tyckte jag inte att han var så kul. Jag slet ju som ett djur!!

Det var mitt förslag att jag skulle ta städningen för jag tycker det är onödigt att betala en firma för det när jag ändå har ledigt mitt på dagarna. Annars är jag ju assistent hemma åt vår dotter men när hon är i skolan så kan jag ju göra detta.Det var ganska kul och inget går ju upp emot att få städa där det verkligen syns.


Ovido - Quiz & Flashcards