Alla inlägg under februari 2009

Av Kristina - 12 februari 2009 13:13

Här är det ganska vackert väder och solen tittar fram. Jag ska gå en runda med Sallie innan hon hamnar i duschen.


Här är så där lagom kallt ca 2 plus. Men ingen snö. Det har det visst kommit på andra håll!! Så det blir inga snögubbar, grottor eller änglar.



Jag kommer ihåg när jag var liten då kunde man bygga grottor och borgar för det snöade mycket oftare och mer då. Skridskor kunde man också åka. Under de 17 år som mina barn funnits så tror jag det hänt en eller två gånger och då har kanske snön som mest legat någon vecka. Lite tråkigt faktiskt.

Nu får jag ut i solskenet innan det också förvinner!!

Av Kristina - 12 februari 2009 13:02

På förmiddagen var min matte i telefon och busig som jag är så var jag bara tvungen att kolla under den gamla plasten som ligger i trädgården. Matte och husse får faktiskt skylla sig själva som inte tagit bort den. Eller hur?!


Jag tror det bor möss eller grodor där. Iallafall så luktar det något och jag grävde som tusan.


Till slut så började matte gapa och gorma på mig så jag var tvungen att gå in. Kolla så snygg jag blev!! Eller snyggare!! ;)


Nu tycker matte att jag faktiskt får tvätta av mig lite. Så okej, bättre så här??



Matte säger att jag nog åker på en dusch för tassarna var visst lite svarta också. Måste hon vara så petig??

Av Kristina - 11 februari 2009 22:49

Nu har jag tittat på tv och slappat.

Ska gå och lägga mig strax, men först en kvällsrunda här på bloggen.


Just nu läser jag Svensk Maffia. Den är ganska okej (har precis börjat). Det är ju ingen roman eller deckare utan mer en dokumentär, om man nu kan säga så. Intressant är den i allafall.

Sov så gott, hörs imorgon!

Av Kristina - 11 februari 2009 16:57

Igår sydde jag upp gardinerna till däckfirman där jag städar och samtidigt sydde jag upp Sandras byxor.

Det gick snabbt och bara typiskt mig att jag lägger allt på hög och inte betar av det!!


Idag har jag varit och städat. Jag satte även upp gardinerna och det blev snyggt.


Alla tjejerna var med hem från skolan och vi passade även på att äta middag på torget. Torggrillen i Falkenberg har Sveriges godaste mos, om ni inte visste det! ;)


Nu börjar det mörkna ute och det är snart kväll. Jag ska titta på Semestersvenskar och Arga snickaren sen, två ganska trevliga program tycker jag.

Av Kristina - 10 februari 2009 19:18

Oj vad dagen gått fort!! Igentligen har jag inte gjort så mycket, mest bara slappat framför datorn.


Om en stund börjar Bygglov och det tänkte jag kika på. Alltid kul med lite ombyggnader! ;)


Imorgon ska jag städa på däck firman. Tänkte sätta upp gardinerna där, jag hann nämligen inte det förra gången. De ska bara läggas upp och det är gjort på ett kick.


Simma lugnt i kväll!! ;))

Av Kristina - 10 februari 2009 15:03

Idag har jag varit och handlat på ica i Ullared. När jag gick in i affären så såg jag så fina tulpaner. det ska jag köpa till köksbordet tänkte jag, fast jag tar de när jag går ut. Gjorde jag det, eller?! Nä, givetvis glömde jag det så jag får sätta lite snygga blommor här istället.

Jag blir så inspirerad av alla fina bilder som mina bloggkompisar lägger ut på deras trädgårdar. Jag har alltid önskat mig en lättskött trädgård som inte är för stor men med mycket växter. Våran trädgård ser inte riktigt ut så. Den är stor och tråkig.

Vi har haft en snyggare trädgård. För något år sedan, 2003 ,anlade vi en ganska stor damm. Det var med vattenfall, belysning, stora pumpar och ett djup på 90 cm. Vi hade mycket växter och massor av fiskar. Den var inte jätte svår att sköta om, men lite pillig inför vintern med pumparna och så.

 

Näckrosor och fiskar.


Det var EN stor nackdel och det var att vi fick hundratals grodor och paddor. Massor med geleklumpar, alltså grodyngel, som man fick håva upp så att de inte kläcktes. På kvällarna kröp det grodor och paddor överallt. På altanen, gräset, gångarna osv. Det slutade med att vi nästan fick panik. Det var äckligt och otrevligt när man var ute i trädgården på kvällen, man visste aldrig var de satt.


Sommaren 2007 stod vi inte ut längre så vi tog bort den och sålde alla pumpar och dyl. Där dammen varit blev det gräs och ett litet land. Inte så snyggt men bättre än hundratals grodor. De är ju inte speciellt tysta på kvällarna heller!!


Hoppas lusten kommer tillbaka så att det blir lite fart i trädgården igen. Jag skulle vilja ha ett större altandäck med lite tak över. Och på altandäcket massor med blomkrukor, stora och små.

Av Kristina - 9 februari 2009 10:20

Måndag och veckan har precis börjat. Den fick ingen bra start här. Johanna och Sandra börjar lite senare på måndagar så de tar åtta bussen. Den missade de givetvis. När jag och Sandra är på väg ut till bussen hör jag att den precis kör. Jag fick köra dom till stan, 5 mil t/r!! Ja, ja så kan det vara.

Kanske skulle jag slänga nått i den där brunnen och önska mig något. Min högsta önskan just nu är att jag skulle vara en morgonpigg människa som vaknar på studs när klockan ringer. För så är nämligen inte fallet med mig. Jag är sååå seg när klockan ringer. Jag tror jag vet varför, för jag kan nämligen gå upp lättare på helgen och det beror nog på att det oftast inte är några måsten då.


Önska kan man ju alltid och det är väl önskedrömmarna som håller fantasin igång ;)

Nu tillbaka till verkligheten. Va var jag?? Just det jag höll ju på att dammsuga, så var det!! ;)

Av Kristina - 8 februari 2009 13:28

Här blev det verkligen ändrade planer på helgen. Johanna och Tobbe skulle åka på skyttetävling i Karlskrona fredag till lördag. Men vad händer?? Jo, Tobbe insjuknar i magasjukan sent på torsdagskvällen. Det kommer i alla ändar på honom, om man säger så. Hela natten springer han och inte förrän tidigt på fredags morgonen verkar det ha vänt. De skulle köra vid 3 tiden men vid 1 bestämde vi att det var jag som fick följa med. Tobbe var helt slut så tanken på att sitta i en bil och köra i 3½ timme var inte så lockande. Vilket jag verkligen förstår.

Här hemma blev det fart. Det behövdes packas lite och lagas mat. Allt gick i rasande fart och halv 4 gav vi oss iväg.


Vi hade bokat rum på Hotell Carlskrona och där checkade vi in 19.00, prick. På kvällen åt vi buffé på hotellet tillsammans med några till som också skulle på tävlingen. Natten blev så där, jag sov inte så bra som hemma.


Lördag morgon startade 7.00 med god hotellfrukost och sedan körde vi till tävlingen. Det var 3 st i halland från varje klass som hade gått vidare och nu var det södra Sverige som skulle göra upp om 3 platser i varje klass. Johanna gick tyvärr inte vidare. Konkuransen var stenhård och hon visste i princip innan hon gick in att det var ett personbästa som kanske skulle ta henne vidare. Så blev det inte. Johanna sköt inte så bra och hon hade ingen chans. Det var tråkigt men hon var nöjd med att iallafall varit bäst av tre i halland.


Sen körde vi runt i Karlskorna och tittade på stan. Den "verkade" vara jätte trevlig. Vi såg nämligen inte så mycket för det var dimma. Mycket vatten och öar. Vi kollade in campingen och den återkommer vi nog till i sommar kanske.

Planen var att vi skulle träffat Tin men så blev det tyvärr inte. Den dägan har ju så mycket på gång ;) Hon skulle hämta sina tapeter långt ute i skogen och vi skulle ju köra hemåt. Vi ses nog en annan gång i sommar.


Det blev istället så att vi besökte en familj som bor utanför Karlskrona. De har en hel drös med Wheaten terrier och det var jätte kul att träffa dom. Vi var där någon timme innan vi körde hemåt.

 Här är några av deras godingar!!


Jag och Johanna var hemma igen vid halv 8 igår och då satte jag mig i soffan för att titta på Melodifestivalen. Där satt jag hela kvällen och bara slappade. Skönt!!

Tobbe var nog glad att han blev hemma för hans mage är inte riktigt i form än. Jag tror det var något han åt för ingen annan har blivit sjuk. Peppar, peppar ta i trä!!


Nu är det Söndag och jag har plockat en stund. Tvättat lite och satt upp mitt nya trimbord.

Snart dags att äta och sedan ska resten av familjen köra på bio. Jag ska nog ta Sallie på en promenad i det vackra vädret.

Hörs sen!!



Ovido - Quiz & Flashcards