Alla inlägg under februari 2009

Av Kristina - 28 februari 2009 17:08

Idag vaknade man ju till strålande solsken, underbart! Fast det har varit lite kallt i natt så frosten låg kvar där inte solen kom åt.

Jag hade bestämt med grannen igår att vi skulle ta våra hundar på en promenad. Grannarna flyttade in förra året i maj och de har en rottweiler, Buster, som är jätte trevlig. Sallie och Buster har inte träffats, det har bara inte blivit av, utan bara sett varandra på håll. Vi har sagt flera gånger att vi måste släppa ihop dom och se hur det går.

Sallie är ju en envis och ettrig terrier som inte alltid lyssnar på sin matte och Buster en stor och  ganska lugn äldre herre som alltid lyssnar på sin matte.

Jag var faktiskt ganska så nervös men tänkte ändå att det kommer nog att gå bra. Eftersom en hund lyder, inte då Sallie, så kommer det nog att funka.

Och visst funkade det!!

Medan Sallie var heltokig, hoppade, studsade och viftade på svansen så var Buster cool lugn. De hade hur kul som helst ihop. Sallie hade full koll på var jag var och det blev mycket godis och beröm, till alla!


Vi var ute ganska länge, 2 tim. När vi kom hem så gick vi först till Busters trädgård så att de fick leka lite där och sedan gick vi till våran. Ingen av hundarna vaktade sina revir utan de kunde fortsätta att leka hos varandra.


Sallie blev riktigt skiten. Det syns ju så väl på en ljus hund.



Buster gillar leksaker och Sallie testade om hon kunde få den!


När Buster burit runt på alla grejorna tyckte Sallie tillsluta att han var tråkig, så hon försökte få igång honom igen.


Sen var det dags för båda att ta en varm dusch!!

Sallie ligger nu på fällen och sover. Hon är riktigt trött och nöjd med dagen!!

Av Kristina - 27 februari 2009 18:24

Idag bar det ju av till gekås och lite shoping. Jag sa till tjejerna att vi tar ingen vagn, vi ska ju inte ha så mycket.

Att jag aldrig lär mig!! Givetvis blev det mer än vad som var tänkt och innan vi ens plockat hälften så var korgarna (3 st.) överfulla. Jag hittade faktiskt byxor som passade jätte bra och det fanns ju inte med på listan inte heller några presenter som jag hittade.

Vi var alla nöjda och sedan åt vi lite mat också, på Nimos.


När vi körde var det dimma och grått men när vi kom ut från gekås sken solen så när jag kom hem tog jag en skön runda med Sallie i vårsolen.

 

Det måste vara våren som gjorde ett kort besök för jag blev jätte varm på runda. Både pannband och vantar åkte av.


Nu ska vi äta lite kvällsmat och sedan bänka oss framför tv:n.

Ha en trevlig fredagskväll!!

Av Kristina - 27 februari 2009 10:27

.....och jag har sovmorgon!! Sandra är ledig idag och hon, jag och Sallie, sömntuta, har legat och dragit oss länge idag. Sallie är nästa alltid den som går upp sist. Wheaten terrier är verkligen en ras för den som vill ligga i sängen lite längre ;)


Jag måste skicka ett blombud till Ann......

...Så nu var det gjort! ;)


Hennes lilla Nellie mår inte riktigt bra. Jag hoppas verkligen Nellie snart blir bra igen och att Ann kan få reda på vad det är som är fel. Det är ju så svårt som hundägare att inte veta. Tänk om hundar kunde tala!!

Krya på dig Nellie önska Sallie och vi andra.


Idag ska jag åka en sväng till gekås. Behöver lite plock så som tvättmedel, eldklossar, nytt batteri till min kamera, blekmedel, bröd, toapapper m.m och lite godis till i kväll!


Ha nu en riktigt bra dag och ta det lungt ute i trafiken!!

KRAM


Av Kristina - 26 februari 2009 18:44

Se där ja, nu är bloggen igång igen!!



Idag har jag varit hos frissan. Det är så skönt när man är klippt. Jag gillar verkligen inte när håret blir för lång, helst vid öronen. Imorgon ska jag åka en sväng till Gekås och då ska jag köpa hårblekning. Jag brukar lägga i det varannan gång jag klippt mig. Mitt hår är ganska mjukt och med självfall så när jag fått i slingor så är det mycket mer formbart.


Vi fikade på semlor idag också, det var mums!!


Ikväll blir det väl lite tv. Jag brukar kolla på lyxfällan på torsdagar.

Innan idag kollade jag på damernas stafett under tiden jag städade. Det gick ju riktig bra och det var ju en spännande slutspurt. De svenska tjejerna fick tillslut ett brons men de var bara 4 hundradelar från silvret!! Jätte bra kämpat!


Nu ska jag äta lite kvällsmat. Ha en trevlig torsdagskväll, imorgon stundar helgen!!

Av Kristina - 25 februari 2009 16:45

 Idag har jag varit och städat, på däckfirman och sedan körde jag till ICA och handlade. Kom på att det var Semledagen igår så då tänkte jag att vi får väl mumsa på det idag istället. De hade inga bullar kvar i affären, allt tog slut igår. När jag körde hem så tog jag en sväng om mitt privata bageri (min mamma) ;) och där fanns det givetvis semlebullar i frysen.


Mamma har opererat sig idag. Hon har starr och det var dax för det sista ögat idag. Allt gick bra och hon ser redan bättre än innan. Det var bra för henne för det har varit lite jobbigt att se jätte bra på ett och dåligt på det andra. Efter första operationen kunde hon ju inte använda sina glasögon mer för det ena ögat var ju bra men glaset var ju slipat för det gamla. Nu ska nog allt ordna sig igen och hon verkade nöjd när jag pratade med henne innan.


Ikväll blir det till att slappa framför tv:n. Hoppas jag orkar hålla mig vaken för jag har sovit lite dåligt inatt.


Ha en trevlig kväll allihopa!!

Av Kristina - 23 februari 2009 12:23

Om du vinner en miljon, vad gör du då?? Du kanske redan vunnit en, lycko, vad gjorde du isåfall med den??


Detta skulle jag göra:


  • Resa, en dyr eller flera små som är billigare
  • Renovera huset
  • Köpa en ny bil, årsmodell -09
  • Bygga pool
  • Byta möbler
  • Spara lite till alla i familjen
  • Bygga nytt altandäck med en del inglasat

Sen var nog pengarna slut. Om det fanns lite kvar skulle jag betala lite på lånen, men det är ju så tråkigt ;)

Jag utmanar alla mina bloggvänner och även andra.



Berätta om era DRÖMMAR!!

Av Kristina - 23 februari 2009 10:46

Jag fick en utmaning av Ann. Man skulle ta 6:e bildmappen och 6:e bilden. Det blev den här!! Skön, eller?? ;)



Jag blev så glad att det var just den. Vi hade skaffat en stor pool till våran trädgård och låtit häcken växa högt. Det var kanon skönt att ligga där och skumpa runt. Men vilket jobb det var att ha en så stor (icke permanent). Det tog jätte lång tid att fylla den, rengöra och framför allt att plocka ner.

Vi har sålt den, men skulle gärna ha en "riktig". Det är mycket jobb med en sådan också. Men den ska ju iallafall inte plockas ner varje höst.


Jag skickar utmaningen vidare till:

Sandra, min dotter.

(Det får räcka med en, de mesta jag bloggar med har ju varit med)

Av Kristina - 23 februari 2009 10:17

Jaha, då har en ny vecka börjat. Sandra är hemma hennes assistent är sjuk men Johanna och Linn har kommit iväg till skolan.


Igår när jag var ute och gick med Sallie passade solen på att spricka igenom.



Vi gick en sväng till våran badplats som ligger nästan granne med vårat hus. Där var det öde!! På sommaren brukar det vara livat och glatt här men nu var det bara glatt. Ätrafors dammen, som badplatsen kallas, är just en damm. Det är ån Ätran som är uppdämd och det finns även ett kraftverk, Ätrafors Kraftstation.

Nu ligger dammen med ett istäcke som är ganska lurigt att ge sig ut på eftersom det är ett utlopp mot kraftstationen där isen mycket sällan lägger sig. Det narturliga fallet är ju även det öppet då och då men nu ligger fåran tom och kall.



Detta är den lilla dammbron som man kan gå över på och till vänster är den gamla fåran. Nedanför fåran ligger vårat hus. Så när fallet är på så rusar Ätran förbi vårt hus. Ibland kan det vara ganska jobbigt att höra på helst om det varit öppet i flera veckor och alla luckor är öppna. Det är lite läskigt att gå över dammbron, helst när fallet är öppet.


När vi kom hem igen passade vi på att ta vara på de sista solstrålarna och lekte med bollen i trädgården.



Sen var Sallie trött och ville komma in och vila sig.


Jag och Sandra var på Volleybollen på kvällen. Falkenberg vann matchen och blev segrare i serien, GRATTIS!!

Nu börjar snart slutspelet med alla kvalmatcherna. Det blir spännande.



Ovido - Quiz & Flashcards