Alla inlägg under februari 2009

Av Kristina - 17 februari 2009 08:59

Tuff kille det här!! David Ekholm gjorde ett fantastisk lopp idag i skidskytten. Han hade man inte hört så mycket om innan. Det blev ett spännande lopp fastän Ferry och Bergman inte vad med. Jag höll nästa på att stänga av när jag såg att inte dom skulle vara med. Tur att jag inte gjorde det. Ekholm slutade 5:a inte långt efter tätstriden.


Tobbe och Linn gav sig iväg till jobbet vid halv åtta och jag och Sandra har precis ätit frukost. Sandra har namnsdag idag (grattis!!)och det har vi firat lite genom åren eftersom tjejerna är trillingar. De ville ha varsin dag när det var mindre och då fick det bli när de har namnsdag. Sandra har bjudit hem mormor och beställt en tårta av henne också. Hon komme vid 11 och då blir det fika.


Jag ska passa på att städa på Johannas rum nu när hon är borta. Det är inte så lätt annars för hon sprider ut sina saker överallt när hon är hemma. ;)


Sen får det bli en skön promenad i det vackra men kalla vädret. Det har varit -10 grader i natt!!


Sköt om er idag och ta vara på dagen för den kommer inte tillbaka, på ont och gott!!

Av Kristina - 16 februari 2009 22:49

God natt alla vänner. Imorgon ska jag upp tidigt, tända brasan och titta på skidskytte.



Sov gott dröm sött!!


Av Kristina - 16 februari 2009 15:39


Idag är det väldigt lungt här hemma. Johanna är bortrest, Linn och Tobbe jobbar, Sandra är med Matilda, Sallie ligger och sover, snön faller och jag sitter här och surfar runt.


Hela dagen blir nog så här och det är riktigt skönt!!


Jag får kolla runt hos er bloggare istället och kolla om det händer något kul hos er, för det brukar det ju göra ;)



Av Kristina - 15 februari 2009 19:11

Johanna ringde innan när hon skulle gå på tåget i Lund, som skulle ta henne vidare till Karlskrona, att det var inställt och att hon skulle ta ett annat tåg. Johanna har ju inte rest så mycket innan och hennes fråga var ju om hon kunde åka på samma biljett? Visst, sa jag. Det är ju ett ersättningståg. Precis när hon kommit på säger de något om bussar som hon inte riktigt uppfattar. Johanna ringer igen och undrar hur hon ska göra. Nu börjar jag bli lite nervös. Jag får upp SJ på internet och börjar kolla runt, samtidigt som jag har henne i telefonen. Du är på väg till Hässleholm, eller?? Ja, jag tror det, säger Johanna. Du ska nog gå av där och sedan åka vidare med buss. Informationen var inte så lätt att tyda på SJ. Okej, säger Johanna och vi lägger på. Lite senare ringer hon igen. Vad finns bussarna?? Nu är hon framme i Hässleholm och vet inte riktigt vart hon ska gå. Du måste fråga någon, säger jag. Tillslut hittar hon en buss men det är givetvis inte den. Hon springer vidare och hittar fler bussar och tillslut den rätte. Det är massor med folk på bussen och hon får sitta längst bak på golvet. Nu för en liten stund sedan fick jag ett sms av henne att hon åkte tåg igen och skulle vara framme 19.22 en timme senare än beräknat. STACKARE!! Jag är riktigt stolt över henne. Hon är ju bara 17 år (och från landet;), fick inte panik och vågade fråga sig fram till slut. Hon är annars ganska så försiktig av sig och tycker det är pinsamt att fråga.

Anledningen till att tåget var inställt var pga personalbrist! Jaha, kan man göra så??

Nu är snart Johanna framme så jag ska ringa henne och fråga hur det gått.

Johanna har blivit en erfarenhet rikare, fått mer skinn på näsan och jag har hämtat mig från alla mina moderskänlor som kom svepande över mig ;)

Av Kristina - 15 februari 2009 13:50

Då var det slutet på denna helgen fast här blir det "helg" hela veckan för det är sportlov.

Tobbe och Linn ska åka på årsmöte i skytteklubben nu och jag har varit och lämnat Johanna på tågstationen för hon ska åka söder över.

 

 Hennes första stopp blir i Karlskrona. Där ska hon träffa en kompis som hon lärde känna förra helgen. De träffades hos den familjen vi var på besök hos. Sen ska hon göra ett stopp i Karlshamn för där bor Freja. Freja träffade hon i England i sommras när hon var på språkresa. Så Johanna kommer nog inte hem förrän på torsdag.


Linn ska jobba några dagar hos Tobbe på däckfirman. Hon behöver tjäna ihop lite pengar för hon ska ju åka till London i mars med skolan.

Sen är det ganska viktigt att hon får vara lite ledig också för skolan är ganska tuff.


Jag missade skytten på morgonen idag, typiskt nu när det blev GULD!! Såg lite på herrarna sen och nu tittar jag på herrarnas slalom och.... skit, där åkte en svensk precis ut!! Fast Brolenius är kvar. Han ligger 2:a efter första åket.

Nu kör den ena efter den andra ut.. Hur ska det gå??

Oj, oj, oj vad dom gränslar! Spänningen stiger och nu är det de bästa som ska slänga sig ut. Tredje porten är riktigt lurig!! Nu kommer han strax och fy sjutton nu åkte en till ut!! Nu startar Brolenius......Heja heja.....tredje porten går bra........han kör på......näääääääääääääääääääääj!! Jä..ar, bläää....½&%!£$@#£...han åkte ut :((( det var tråkigt. Hoppas ni kände spänningen ;)

Nu får jag ta lite kaffe och få ner pulsen. Hörs sen!!

Av Kristina - 14 februari 2009 22:52

Brasan har brunnit hela dagen och nu är det varmt inne igen, skönt!


Tjejerna i slalomen hade inget flyt, skytte tjejerna hade inget flyt och killarna i skytte hade verkligen inget flyt. Så då kan det ju bara bli bättre, eller hur??

Fast några gjorde ju bra ifrån sig så man ska väl inte dra alla över en kant.


Johanna, Linn och Tobbe var på skyttetävling idag men de vet inte än hur det gick, för det är fler som ska skjuta imorgon. De var iallafall ganska nöjda när de kom hem.


Idag åt vi tacos till middag och det var gott. Jag åt alldeles för mycket. Orkade inte ens äta kvällsmat. Fast lite glass till melodifestivalen gick ner ;)


Jag får sitta uppe en stund till för jag har lovat hämta Linn sen som är hos en kompis på fest.

Så godnatt till er alla och sov gott! Imorgon är det en ny dag och nya överraskningar!!

Av Kristina - 14 februari 2009 11:04

Vaknade i morse av att Tobbe startade brasan. Skönt tänkte jag då går jag upp om en liten stund när det blivit så där varmt och skönt.

-Va trevligt att du tänder, sa jag. - Ja, pannan har stannat i natt så det är lite kallt, säger Tobbe. Eftersom det varit flera minus i natt så var det väldigt kallt, inne!! Typ +15-16 grader!! Nu tar det hela dagen innan det blir varmt inne så vilken tur att det är Alla hjärtans dag, det värmer ju lite.


Det får bli en vacker bild istället, som påminner om varmare tider!!

 Solen hjälper också till för det är strålande solsken ute.


Nu på förmiddagen har jag kollat på skidskytte och slalom framför brasan. Hoppas det går bättre för svenskarna. Alpint är ju slut nu men skytten började ju idag.


Ha nu en riktigt mysig dag och ta hand om varandra!!

<3 KRAM!!

Av Kristina - 13 februari 2009 06:14

Oj, vad jag vaknade tidigt idag!! Kvart i 5 stod klockan på och jag som kunde sova hur länge som helst, typiskt!!

Jag låg till halv sex sen gick jag upp. Så nu har jag tänt i brasan, satt på kaffe, ätit en yoggi och startat tvättmaskinen. Nu sitter jag här och undrar om det är någon mer uppe??


Det blev ingen duschning av Sallie igår. Här blev så kallt igår och i natt har det varit 6 minus. Sist när jag duschade Sallie så var det några minus. Hon var ute en snabbis då, nästan torr, och fick "vattensvans". Det kan hundar få om de blir för kalla. Svansen hänger rakt ner och det kan göra väldigt ont på dom. Sallie hade nog inte så ont och vi behövde inte ta någon medicin. Hon såg så ynklig ut och det var lite problem när hon skulle kissa. Svansen var ju ivägen!! Det tog nästan 5 dagar innan hon var bra igen. Har hunden fått detta är det lätt att de får det igen och i värsta fall kan det leda till att man måste amputera svansen. Det har nämligen med cirkulationen att göra. Och det vill man ju inte!!


Nu börjar resten av familjen att vakna, de som ska jobba och gå till skolan. Sandra är ledig på fredagar så hon och jag får greja här hemma. Vi får väl ta en tur till affären och fredagshandla.

Ovido - Quiz & Flashcards