Alla inlägg under juli 2009

Av Kristina - 27 juli 2009 11:02

Idag hade jag laddat för att vara ute i trädgården....men... det regnar, givetvis!! :( Jag fick insperation från Tin igår när jag läste hennes blogg.

Nu skulle jag tagit tag i en del av min trädgård där det behövs lite manskraft. Tobbe har ju semester så han kunde hjälpt mig lite. Men så blev det inte idag. Det kommer nog bättre dagar, hoppas jag :)


På tal om semester. Tobbe började sin idag men han åkte till jobbet som vanligt. Så är det när man är egen företagare. Han behövde stämma av med Anders som kom tillbaka idag efter sina tre veckor. Han skulle även till optikern och till naprapaten med sitt knä. Lika bra att göra av allt idag så blir det mer ledigt sen :)


Igår var jag, Johanna och Linn i Göteborg. Vi shoppade hela dagen och när vi åkte hem strax efter fem var vi så trötta i benen och fötterna så jag orkade knappt styra bilen hemåt igen ;) Det blev inte så mycket i kassarna. Jag köpte ett linne, en kofta och åtta par sockor :) Jag hitta även lite "Pluto produkter" som jag gillade. Det blev två fjärilar att sätta på väggen. En svart och en grön. Linn var den som handlade mest. Byxor, linne och huvtröja. Johanna hitta  bara ett linne.

Två fjälilar på min vita köksvägg där det bara suttit en klocka. 


Medan tjejerna sprang in och ut i affärerna så stod jag ibland utanför och kollade på folk. Det är ganska kul. En sak som jag tänkte på det var att det gick förbi väldigt många som väntar barn. Blivande mammor, både yngre och lite äldre. Det är ändå skönt att se att folk inte är rädda för att skaffa barn trots miljö, ekonomi m.m Det sista som överger oss är nog fortplantningen och hoppet, som tur är!! :))

Av Kristina - 24 juli 2009 11:00

Grå, vit och lite blå himmel, hoppas det blir uppehåll!!


Idag ska jag och Sandra åka in till firman och städa. Tänkte göra det ordentligt, för nu när Tobbe ska ha semester så tänkte jag inte åka in lika ofta. Jag vill ju också vara lite ledig ;)


Semester, ja det har ju inte jag, igentligen på hela året. Eftersom jag är personlig assistent för Sandra så jobbar jag 4 timmar per dag hela året om och mest blir det ju när det tex. är lov. Fast jag brukar ta mig en ledig dag då och då. Oftast blir det när det är hundutställning för då kan jag åka själv.


Ikväll ska vi åka till Tobbes bror och fira hans sambo som fyller år. Det skulle visst bli grillat och det är ju aldrig fel!!


Det är också en stor fest, vid en sjö här i närheten, som Johanna och Linn vill gå på men jag, Tobbe och hans bror, som har en 16 årig son, vill helst inte att de åker dit. Festen ligger visst ute på facebook, msn och dyl. för ungdomarna vill att det ska komma väldigt mycket folk!!!! Sådana fester brukar inte bli bra. Det blir mycket fylla och bråk, för det mesta, för det kommer att blandas både stadsbarn och lantbarn.

 Jag undrar hur många FÖRÄLDRAR det är som vet detta???


Ungdomarna har inte vaknat än men jag tror att det kommer att bli bedjande ögon och tjat om att få åka. Det är nog bra att jag åker in till stan så slipper jag tjatet!! ;)

Av Kristina - 23 juli 2009 22:57

Först var jag och tjejerna i stan och köpte ett halsband till Tobbe hos juveleranen. Jag och Tobbe hade bestämt att vi inte skulle köpa något till varandra, men löften är väl till för att brytas, eller?? ;)

Sen ringde jag till Tobbe och undrade om vi inte skulle gå ut och äta hela familjen, och det tyckte han var ett bra förslag. Så jag ringde till Gustaf Bratt och bokade bord till 20.00 Det var säkert över 10 år sedan vi var ute och åt hela familjen, iallafall här i Sverige. Plånboken blir så himla tom efter ett restaurang besök!!


Maten var jätte god. Vi lyssnade även på trubadurerna, det var två klasskompisar till Johanna, som spelade.

När vi kom till bilen fick Tobbe sitt lilla paket och han blev lite paff men också glad. Det var en silverring i ett svart läderhalsband. Han har en guldkjedja som han fått av mig för många år sedan så nu har han ett till att byta med.


Vi tog ingen efterrätt på restaurangen utan körde budget varianten, mjukglass på Mc Donalds. Sex glassar till samma pris som en på Gustaf Bratt ;))


Tobbe jobbar sin sista dag imorgon, sen går han på 3 veckors semester. Då blir det några vändor med husbilen, målning av brädor och annat pyssel här hemma.

Av Kristina - 23 juli 2009 10:44



Idag firar min man och jag Kristallbröllop.

Vi har alltså varit lyckligt gifta i 15 år!


Åren går fort men de är fyllda med alla roliga minnen och underbara stunder. Den största lyckan var när vi fick våra fina tjejer Johanna, Sandra och Linn.



Idag ska jag överraska min man.....men med vad det får jag berätta senare, han kanske kikar in här under dagen ;)


STOR puss och kram till min underbara man,

jag älskar dig!!

Av Kristina - 22 juli 2009 23:12

Idag har det varit inne väder, igen :(


På förmiddagen var jag hos frissan och sedan i affären, mataffären,såklart. Kylskåpet var tomt, igen!!


Sedan tog jag hand om pappershögen, ni vet den som bara växer och växer!!  Där låg papper för ett helt år så det tog en stund att sortera allt. Det mesta var bara att slänga. Varför lägger man det i en hög hela tiden??


Vi fixade lite middag, potatisgratäng, kassler och sallad.

 Tvättmaskinen har också gått idag men inte torktumlaren för den vägrar starta. Det är någon vajsing med startknappen.

Sen när Tobbe kom hem kollade vi på "Vi hade iallafall tur med vädret, igen". Den var ganska rolig och dråplig :)


Hoppas vi också får tur med vädret, för nu vill jag ha lite sol igen!!

Av Kristina - 21 juli 2009 13:15

Idag är det Johanna-dagen. Grattis Johanna <3


Ni kanske tycker att det är konstigt att vi firar namnsdagar men har man trillingar så vill ju de också ha sin "egen" dag. När de var mindre så började vi fira deras namnsdag och de tyckte tjejerna var roligt. De fick en liten present och äran att välja middag och så flaggan på bordet, såklart!! Nu blir det en peng och ibland bestämmer de vad vi ska äta. Mormor har också alltid firat deras dag. En peng och tårta har hon bjudit på. Idag ska hon bjuda oss på våfflor!!!! MUMS :))


Idag är det mest plock här hemma. Tvättmaskinen och torktumlaren går på högvarv.

Av Kristina - 20 juli 2009 22:23

Oj, oj vad vi sovit gott!! Frukost blev det vid 10-tiden.

Sen var det dags för lite ringträning och goda råd.


Chris agerade domare och instruktör. Han berättade lite hur man visar en hund och vad man ska tänka på. Även Kickie visade oss.

Här går Kickie med en låtsas hund

och här kommer hon med en kille som inte gjort detta innan. Han hoppar och far men tillslut går han fint brevid Kickie som lämnar över till matte....

som fortsätter i samma stil och de får båda en positiv "feeling".

Uppställning för "domaren"

Tobbe testar med Sallie, för första gången, och det går riktigt bra!! (Bra att ha en reserv med) ;)

Jag och Sallie tar en sväng!

Sallie kan stå fint!!

Jörgen och Sune väntar på sin tur.


Sen var det dags för lunch innan hemfärd.

Här har Chris fixat till en jätte god soppa!! :)


Under tiden låg Sallie och tog igen sig i skuggan :)


Så var det dags att packa ihop allt och styra hemåt.

Detta var vårt första år på Villa Rosaträffen men inte det sista, hoppas jag! En otroligt trevlig, lärorik och rolig helg. Alla trivdes, så även alla de ungdomar som var med, närmare bestämt 18 st!!!!


Tack Chris och Kickie för en helg som vi sent kommer att glömma!!

Av Kristina - 20 juli 2009 21:52

Vaknade ganska tidigt, kokade kaffe, gav Sallie mat och en liten promenad.

Klockan 09.00 var det gemensam frukost och presentation av alla som var där och om hur dagen var upplagd. Först skulle vi testa på Rallylydnad.


Alla är påväg till rallybanan


Pelle förklarar hur det går till

Linn tränar på att gå runt Sallie när hon ligger "plats", och det var inte lätt.

Pelle och Eva visar banan för Linn och Sallie.


Sen var det dags för lunch och en liten paus. På eftermiddagen var det meningen att vi skulle gått ett spår som var utlagt men under lunchen öppnade himlen sig och det regnade ganska ordentligt så det fick vi tyvärr hoppa över. Under hela dagen kunde vi gå lite olika promenader och samla in bokstäver. Det gjorde jag, Linn och Sallie. Vi hittade alla och fick ihop ordet MAGPLASK, men vi glänste lite för vi fick även ihop ordet KAMPSLAG!! ;)


Vid fem tiden var det dags för "poolaktiviteter", som Tin och BG hade fixat ihop. Det har jag tyvärr inga bilder ifrån eftersom jag och Linn var med i det ena laget och Tobbe var med i det andra. Men jag kan lova att det var en blöt och mycket rolig tillställning. Slutet var inte lika roligt eftersom Tobbes lag vann!! ;(

Men efter "poolracet" var det fler som ville bada, med kläderna på!!

Först puttade Sandra i Chris och sedan åkte Sandra själv i :)



Sedan hade vi prisutdelning och en liten paus innan det var dax för grillning av medhavd mat.

 Per och Tobbe grillar!!

Nattsudd och............

MYCKET nattbad :))

Riktigt skönt i poolen. Den höll ca 30 grader!!

Kvällens discokungar!!


Gissa om det var skönt att krypa ner i bingen!!


Ovido - Quiz & Flashcards