Alla inlägg under september 2009

Av Kristina - 11 september 2009 07:59


Förskylningen börjar släppa, bara slemhosta och lite nästäppa kvar Glad Idag bär det av till frissan och affären. Kyckling med ädelostsås på lördag och kasslergryta på söndag!!


Sallie mår bara bättre och bättre. Lite rastlös är hon allt så igår blev det ett litet race i trädgården med mig gapande efter, SLUTA!! Nu taggade ju det Sallie ännu mer så hon tog en extra sväng genom buskarna, busfrö!!Tungan ute


Imorgon ska vi nog köra till ELMIA i Jönköping. Det är Husvagn och Husbilsmässa. Tänkte köpa en ny husbil i 2 miljonersklassen.


Sandra hon hittade en fräck video på Youtube, Falkenbergslåten. Den är det gött gung i och Sandra gillade att hennes favvo ställe är med, Torggrillen!!




Nu ska jag äta lite frukost och dricka kaffe.


Ps. Det där med ny husbil var bara en dröm, lite väl dyrt, men drömma kan man ju alltid göra Flört Ds.

Av Kristina - 9 september 2009 12:40


Sallie gillade ju verkligen inte tratten och det är ju igentligen inte så konstigt. Tänk er att inte kunna sköta hygienen, klia sig, gå in i alla möbler och dörrkarmar eller inte ens komma nära matte utan att trattjäklen tar emot!! Bedrövligt!!


Härom dagen var jag ju uppe på vinden och hittade lite olika barnbyxor. Så nu har jag fixa så att Sallie har två par byxor, ett par rosa och ett par svarta Tungan ute Hon har haft dom svart ett par dagar nu så jag bytte till rosa idag.


sallie med rosa byxa  


Sallie med outfit  

Visst blev hon snygg?? Kyss Sallie verkar trivas i dom och det bästa är att hon kommer inte åt klamrarna, ja, eller dom som satt där Flört Sallie förstod inte riktigt det där med 2 veckor utan tyckte att det räckte med 2 dagar. Hon var nämligen utan byxa i lördags på en kort "bajspromenad" och vipps så hade hon fått bort 2 st. De andra 2 lossnade så Tobbe knippsade bort dom i söndags. Veterinären sa ju att det inte var någon fara om dom lossna och jag ser att titthålen läker fint.


Av Kristina - 8 september 2009 12:45


Dagarna rullar på och det är visst redan tisdagTungan ute


Tidig lördagsmorgon körde jag till Öland och det ångrar jag verkligen inte. Jag funderade fram och tillbaka innan jag bestämde mig. Sallie var ju nyopererad, rejäl förskylning i kroppen och redan ganska många mil bakom ratten. Men det var annat som övervägde. Två "egen" dagar, många trevliga vänner och wheatenfolk, snygga och trevliga hundar, god kvällsmiddag, egen stuga, träffa Sallies uppfödare m.m Förskylningen blev inte bättre men man står ut bara man har trevligt, och det hade jag verkligen.


Sallies uppfödare, Frank Barry från Irland, visade sig vara en mycket trevlig man. Han tyckte det var väldigt tråkigt att inte Sallie var med för han hade sett framemot att få träffa henne men det var ännu viktigare att hon var hemma och blev frisk.  Frank gjorde ett otroligt bra jobb i utställningsringen på söndagen. Han tog god tid på sig och var väldigt noggrann. De hundar han tog fram var mycket fina och typiskt Irländska. Wheatenklubben Öst gjorde ett mycket bra jobb och prisbordet gick inte av för hackor, massor med glas från Glasriket och övriga sponsorer.


Jag träffade även Pia som jag har som bloggvän. Det var riktigt roligt.Skrattande Hennes hundar gick det ganska bra för, helst unghunden.


På lördagskvällen åt vi middag på Lundegårds Camping. De severade potatisgratäng, fläskfile och svampsås. MUMS, MUMS, MUMS, helt enkelt -skit gott!!!


Jag körde från Öland vid 18 tiden i söndags och var hemma vid 22.30 Då var jag riktigt trött. Förskylningen hade tagit ett stadigt tag om mig och jag hade ju varit igång hela dagen.


Igår tog jag det mest lugnt, körde bara mamma till doktor och pratade i telefon.Flört

Idag har jag kört henne igen till röntgen och doktorn. Inga större fel på henne men hon har en höft som värker så det blev medicin i några dagar och sen ny kontakt med doktorn. Min förskylning håller i sig men det har kanske blivit lite bättre. Johanna, Linn och Sandra är också lite rossliga så det verkar gå runt hos oss.

Av Kristina - 4 september 2009 11:04


Natten har varit lugn och Sallie har som vanligt sovit mellan mig och Tobbe, med tratt på ;))


På morgonen hade hon ett litet frispel på tratten och jag försökte då linda hennes knä, men det gick inte!! Två steg och sedan gled det av :( Jag har funderat på om hon skulle kunna ha på sig en långbyxa som jag fixar till?? Hon vill ju gärna tvätta sig och jag tror det är det som irriterar henne mest att hon inte kommer åt. Jag har nog kanske någon byxa kvar på vinden sedan barnen var små, jag får kolla det sen ;)


Sallie har sin gamla valpbur kvar och där gillar hon att ligga, fast huvudet får inte plats ;) Idag har hon nog funderat på hur hon ska komma in i den, med tratt på. Hon har suttit utanför, halväg inne, gått en sväng och testat igen och tillslut tog hon sats. Skam den som ger sig, man är ju inte terrier för skojs skull!! :))


Jippie, jag kom in!! Lite trångt men det gör inget :)


Jag åker troligtvis till Öland imorgon, själv. En liten tripp och träffar goda vänner :)

Av Kristina - 3 september 2009 20:54


Nu är vi äntligen hemma efter många timmar och många mil.

Vi körde vid 6 tiden i morse och var hemma vid 20 tiden, då hade vi avverkat ca 70 mil t/r.


Sallie är opererad i knäet eftersom både minisker och korsband var skadat. Det var värst med minisken, den var trasig och det var både blödning och inflamerat. Korsbandet hade lossnat, men inte så mycket, i sitt nedre fäste. Krister, veterinären, gjorde operationen med titthål så Sallie har bara 4 st. klammrar och inget bandage. Han sa att det var bra att vi valde att komma för hade inte denna operationen blivit av i tid så kunde hon fått bestående men. Han sa också att Sallie måste ha väldigt ont, fast hon inte visa det.


Nu ska detta läka och Sallie måste vara i stillhet i flera veckor. Klamrarna ska helst sitta i 2 veckor men det var inte hela världen om någon lossnade. Vi kunde sen själva knippsa av dom, fast det vet jag inte om jag klarar ;) lite läskigt.


Om två månader ska vi tillbaka på återbesök. Då ska vi få se operationsfilmen och utvärdera hur det läkt.


Söderköpings Djurklinik kan jag verkligen varmt rekomendera. De är specialister inom djurens anatomi och Krister och Ann-Britt tar verkligen hand om både patienter och hussar och mattar på ett proffsigt sätt. Inga frågor är dumma utan besvaras med glädje och förståelse.


Sallie har äntligen kommit till ro, hon slockna på två röda!! :)


Sallies knä.


Ja, jag är också väldigt trött. På köpet så har jag en förskylning i kroppen men jag hoppas Kanjangen ska hålla den på avstånd.


Det blir ingen Ölands resa imorgon, får se om jag åker  lördag till söndag. I vilket fall som helst så får Sallie och husse stanna hemma.


Natti natti

Av Kristina - 2 september 2009 11:36


Regn hela natten men nu är det mest blå himmel, fast det blåser en del och det är inte lika varmt, ca 20 grader.


Sallie verkar må lite bättre. Hon rör på sig mer fast hon lyfter benet när hon står. Äter gör hon, tror att det var tabletten som gjorde att hon inte mådde riktigt bra.


Jag kollade upp när jag röntgade Sallies höfter senast och det är 7 månader sedan. Meningen var att vi skulle röntga om dom just i Söderköping, men det måste gå 6 månader i mellan och igår när jag ringde dom trodde jag inte att den tiden hade gått, men det hade det :) Så jag ringde dit nu på förmiddagen och undrade om vi kunde ta det samtidigt och det gick bra :)) Passade mig perfekt, så slipper vi köra dit igen om bara några veckor.


Sandra är fortfarande hemma och är förskyld. Vi ska ta en snabbis till Gekås och köpa en film till henne. Det blir lite långtråkigt här hemma och hon ville ha något att titta på. Hon får ju inte gå tillbaka till skolan innan hon är frisk eftersom det går en elev i hennes klass som inte har något imunförsvar.

Av Kristina - 1 september 2009 21:05


Idag har det ju varit första höstdagen och det kan man verkligen inte tro, 26 grader varmt, i skuggan och inte ett moln på himlen!!


Sallie har inte fått någon mer värktablett och hon verkar må lite bättre. Hon har ätit men hon har fortfarande lika ont i benet men ingen mer diareé. Hon tar sig fram nästan helt på tre ben och när hon står lyfter hon upp benet och stödjer inte på det. Hon vill helst ha benet rakt när hon ligger och hon har nästan legat hela dagen. Hon är duktig på att vila :)


Hoppas natten blir lite lugnare.

Av Kristina - 1 september 2009 12:21


Natten har varit lite orolig för Sallie har nog haft ont. Hon har vänt och vridit på sig och även varit ute och bajsat diareé :(


Sen när jag precis släckt lampan så hör jag ett konstig ljud i vardags rummet. Jag tänder och får syn på en GRODA!! Jag gillar inte GRODOR!! :(( Altan dörren står ju för det mesta öppen så den hade väl tagit sig in igårkväll. Jag och Tobbe fick hjälpas åt att få ut f*nskapet, blä!!


Sallie fick sin värktablett idag på morgonen men sen ville hon inte äta och det är verkligen inte likt henne. Jag ringde Kickie för lite råd och hon sa att tabletten kan gör så att hon får ganska ont i magen och inte vill äta. Det är som att välja mellan pest och kolera. Vi pratade lite om vad jag kan ge henne för mat, som är bra för magen och så tyckte Kickie att jag även kunde ringa till Söderköping där de är specialister på sådant här.


Jag ringde dit och fick mycket bra information som slutade i att jag ska åka dit på torsdag. Veterinären sa att man måste ta reda på om ev. korsbandet är av eller ej och det är inte alltid man kan avgöra det genom att bara känna. Han gör titthål om han inte vet säkert. Han tyckte också att Sallie inte skulle ha smärtlindring för det är mycket biverkningar och inte alltid så bra. Han var nog inte riktigt nöjd med hur dom hade behandlat Sallies skada och menade att allt för många hundar blir felbehandlade vid sådan här skador.


Så på torsdag får jag ge mig av vid 6 på morgonen för det tar ca 3,5- 4 timmar att köra dit. Synd att det ligger en bit bort men jag förstod allvaret i skadan och vill inte ignorera det.


För en stund sedan så åt Sallie sin frukost och det var ju iallafall ett gott tecken.

Ovido - Quiz & Flashcards