Alla inlägg under maj 2009

Av Kristina - 14 maj 2009 09:23

Johanna är fortfarande lika dålig. Usch, jag lider verkligen med henne :(

Jag ska köra in till stan och köpa Kollodialt Silver. Det är en naturmedicin och det ska vara riktigt bra mot virus men även mot psoriasis, borellia, hiv, cancer och mycket mer!!

Fick tipset av en mamma vars son hade haft körtelfeber och han blev bra på bara ett par dagar.


Kollodialt Silver kom före antibiotikan och är bättre än det. Fast man kunde inte tjäna så mycket pengar på det som man kan på antikiotika. Googla gärna på det för det verkar vara ett bra alternativ istället för antibiotika.


I eftermiddag ska Tobbe, Sandra och jag åka till IKEA i Göteborg.

Vi ska äntligen köpa diskho och bänkskiva. Jag ska ha det källaren där jag badar Sallie. Ska bli skönt att få det iordning för det är lite jobbigt att stå i duschen med böjd rygg. Sandra ska köpa ett nytt nattduksbord. Det hon har är ganska litet och hon får inte plats med alla sina grejor.


Sen ska vi köra ut till Frölunda för Tobbe ska hämta sin startnummerlapp. Till vad då, undrar ni kanske?? Jo, han ska springa Göteborgsvarvet på lördag!!!

Han har ju tränat inför detta ett tag så han är väldigt taggad och livrädd för att han ska bli sjuk ;) Helst nu när Johanna la sig!! Pratade med honom innan i telefonen och då nös han ett par gånger.

Är du snuvig, undrade jag?

Nä, det har jag inte tid med, svarade Tobbe.

Kan tänka mig det, sa jag!! ;)

Jag sa att han får testa Kollodinalt Silver och det kunde han nog tänka sig.


Nu ska jag greja lite till här hemma innan jag åker. Ha en riktigt trevlig dag och krama varandra!!

Av Kristina - 13 maj 2009 16:21

Johanna hon fortsätter att må riktigt dåligt. Jätte ont i halsen och kan knappt svälja, feber och ont överallt. Hon får inte i sig så mycket mat men jag tror att hon får i sig vätska så att det inte är någon fara. Svårt att prata, är varm och väldigt trött. På morgonen hade hon lite ont i magen och ryggen, från och till. Jag ringde vårdcentralen igen så vi fick komma på en ny tid. Det var nog ingen fara, utan detta är nog toppen på körtelfebern och den har drabbat Johanna ganska hårt. Doktorn sa att förloppet är ganska segdraget och det kommer att vara jobbigt.

Hon får helle inte göra något fysiskt där hon kan tex få ett slag eller dyl, så någon idrott blir det inte mer denna terminen. Hon får istället ta en stillsam promenad.


Hoppas Johanna snart piggnar till!!


Idag har vi även firat Linn som har namnsdag. Vi fikade på bullar och rulltårta som mormor kom med. Det var gott!! :)


Igår var ju jag och Sallie på ringträningen. Vilken tur att vi åkte!! Jag hade nämligen tänkt struntat idet, för att jag var tött och lite lat ;)

Det gick jätte bra. Först busade Sallie av sig med polaren Simba och sen gick vi runt där ringträningen är och Sallie "luktade" av marken. När vi sen skulle börja så bytade jag till utställningskopplet för att markera för Sallie att nu så är det annat som gäller och det vet hon sen innan för hon ändrar oftast beteendet då. Sallie var lite hoppig men lugnade sig ganska snabbt och vi kunde börja jobba. Det gick ganska bra i början och efterhand blev det bättre och bättre.

Vi har ju lite kontaktövningar också som att gå sicksack mellan varandra, möta andra hundar, gå två och två där hundarna är närmast varandra. Jag och Sallie hade bra tempo och hon var faktiskt ganska konsentrerad på mig. De sista sicksack övningarna så sprang jag, och Sallie travade med i jätte bra tempo. Hon skötte sig jätte bra och det gav mig självförtoendet tillbaka, efterom det inte gick så bra på utställningen i söndags.

Både jag och Sallie, helst jag, var jätte trötta och jag var också väldigt nöjd med kvällen. Sallie var nog också nöjd för hon satt lugnt och fint i bilen och väntade på att få åka hem och sova :)


Om jag nu åker till helgen, det beror på hur Johanna mår, så hoppas jag att vi får samma flyt, och då blir vi farliga i ringen!! ;)))))


Nu är snickaren här och gör en beräkning på vårt hus som vi ska fixa till i sommar så jag måste vara med och tycka till.


Ha det så bra, kram


Av Kristina - 12 maj 2009 08:15

Igår var det en ny vecka och nya äventyr!! ;)


Den startade tidigt med att jag ringde vårdcentralen för Johanna har så otroligt ont i halsen och det har hon haft i en vecka. Sandra åkte senare till skolan eftersom hennes assistent oturligt nog fått löss och hon behövde fixa med det på morgonen.

Joakim kom också på ett snabbt kaffebesök på morgonen innan jag och Johanna skulle åka till doktorn.


Strax efter 11 var vi på vårdcentralen. Dom tog lite halsprover och det visade sig att Johanna har körtelfeber.

Inga mediciner utan bara en lång väntan på att det ska gå över. Hon var ledsen igår och i natt kom hon vid 2 tiden. Hon grät och sa att hon inte kunde sova pga halsen. Jag sa att hon skulle ta en värktablett och lite varmt vatten med honung i och det gjorde hon. Jag antar att det kändes bättre för hon somnade och sover än.


Finns det någon som har något bra tips, när det gör så ont i halsen??


Igår kväll var jag och Sandra inne på badet också. Det var sista gången de skulle simma för simhallen ska renoveras.

Resten av måndagarna, fram till början av juni så ska de ha lite andra aktiviteter. Power walk, bowling, mini golf och grillning som avslutning.


Idag blir det lite plock och pyssel här hemma och sen ikväll blir det nog ringträning. Hoppas bara vädret håller i sig. Här är nämligen strålande solsken!! Vad har ni för väder??


Ha en riktigt skön dag, kraaaam

Av Kristina - 10 maj 2009 20:19

Så, då var man hemma igen efter en trevlig helg med två utställningar. En i Larv och en på Tånga Hed, Vårgårda.


I lördags, i Larv, så gick det ganska bra. Sallie blev 2:a med Ck i unghundsklassen men blev inte placerad i konkurrensen. Hon fick bra kritik och visade sig bra. Idag gick det inte lika bra. Sallie var tokig som en wheaten, vilket innebär: hopp och stuts på två ben, näsan i marken, snurra runt, hälsa på allt och alla m.m Så idag blev det ett blått band, och då var det över för denna gången!!


Sallie behöver lite mer träning och jag tror även att hon behöver aktiveras mer när vi är ute med husbilen. Hemma rör hon ju sig lite mer fritt men i husbilen blir det lugnare. Jag ska nog ta med mig långlinan nästa gång så att hon kan springa av sig mer.

Nästa gång är ju redan till helgen. Då åker vi till Hörby och Hässleholm. Två utställningar till, innan hon blir 2 år och flyttas upp till öppen klass. I öppen är det lite svårare och fler hundar som tävlar. Då gäller det att man uppför sig och inte busar runt!! ;))


Huvudsaken är att Sallie är glad och tycker att det är roligt och så verkar det vara. Sallie är alltid pigg och glad!!


Nu ska jag medge att jag är lite trött och ska snart gå och lägga mig. Det tar på krafterna att vara iväg!!


Hoppas ni alla haft en trevlig helg, natti natti!!

Av Kristina - 8 maj 2009 14:45


.......och klar!! Nu kör vi snart norr över, till Larv!! Nästan allt är inne i husbilen, förutom tv:n, datorn och lite plock. Jag har sprungit mellan regn och åskskurarna den sista timmen.


Det sista jag ska göra nu är att ta en duch och gå en liten runda med Sallie, om det går. Jag gillar inte att vara ute när det åskar.


Ha en trevlig fredagskväll!!

Av Kristina - 7 maj 2009 20:49

Fick ett vackert hjärta av Ann! Tack :)

Skickar vidare det till alla som behöver ett extra!!

Av Kristina - 7 maj 2009 15:46

Det är lite ruggigt ute idag så jag har tänt brasan. Nu har det blivit varmt och gott inne. Jag får så ont i axlarna när jag fryser, spänner mig väl hela tiden.

 Dammsugaren har gått varm idag och jag har även fått undan en hel del tvätt. En del kläder ska ju med i helgen så de har jag lagt för sig.


Jag körde tjejerna till skolan idag så kl. 8 var jag på Willys och handlade, det har nog aldrig hänt innan. Jag trodde jag skulle vara ensam men det var ganska många som var där. Färskt bröd fanns det också, Pågens var redan där.


Det har regnat hela dagen men nu verkar det spricka upp lite. Skönt! Sallie vill ju inte gå ut när det regnar så nu vågar hon sig kanske ut.


Nu ska jag brygga mig en god kopp kaffe och lägga in lite mer ved.


Sköt om er!!



Av Kristina - 6 maj 2009 08:36

Då var det onsdag och mitt i veckan.

Idag ska jag köra in till firman och städa. Sen tar jag med Sandra och Linn hem för de har slutat då.


Just nu regnar det ute men det skulle bli bra väder i eftermiddag, precis som igår.


På fredag kör jag och Linn mot Skara/Larv. Det är utställning där på lördag och sedan kör vi vidare till Tånga Hed, Vårgårda där det är utställning på söndag. Det blir en ganska avkopplande helg, bara Linn och jag!!


Men det är en del att pyssla med innan man kommer iväg. Husbilen ska vara packad vilket innebär en massa grejor. Tex: Det ska finnas vatten, gasol, full tank, mat, sängkläder, kläder för alla väder, utställningstält, trimbord, bur, kammar och saxar, stolar, tv/dator, grill med tillbehör och mycket, mycket mer. Man bär och bär grejor i massor!!


Första gången är det ju alltid lite extra eftersom man tar in en del grejor från husbilen som inte ligger där över vintern.

Sen nästa gång när man ger sig iväg så är det inte så mycket att fixa. Då är det mest bara mat och kläder som ska med.


Jag hoppas det blir bra väder i helgen för det är mysigare att vara ute med husbilen om det inte regnar och blåser.


Ha en bra dag och ta det lugnt!!

Ovido - Quiz & Flashcards